Reacties

Margret Swager Training & Coaching

Mijn bedrijf is snel gegroeid, daardoor kreeg ik te maken met nieuwe taken en leiding geven. Ik vond dit heel lastig, aan de ene kant wil je het gewoon leuk hebben met elkaar en aan de andere kant ben je de baas. De training leiding geven heeft mij op een heldere manier inzicht gegeven hoe ik hier mee om kan gaan.


‘Effectief presenteren’ is  een prima training met een goede balans tussen technische bekwaamheid en voor mij belangrijker, ‘zachte’ vaardigheden. Ik was persoonlijk bij het presenteren te veel bezig met (onnodige) zelfreflectie en te weinig met het overbrengen van de boodschap. Door het ‘doen’ en vervolgens feedback ontvangen van zowel de andere deelnemers als van Margret wordt snel helder dat er een groot verschil is tussen hoe je denkt dan anderen je zien, gevoed door je eigen overtuigingen en onzekerheden, en hoe anderen je werkelijk zien. Doordat Margret me handvatten heeft gegeven om over m’n eigen onzekerheden heen te stappen kan ik nu veel meer bezig zijn met presenteren en verbinding maken.  Margret heeft een prettige persoonlijkheid. De individuele aanpak met aandacht voor ieder zijn ‘eigenaardigheden’ en behoeften maakt dit tot een effectieve waardevolle training voor iedereen die zich beter wil presenteren en persoonlijk wil ontwikkelen.


De persoonlijke sfeer vond ik heel erg prettig, ik voelde mij snel op mijn gemak. Ik werd aan het werk gezet en dat wilde ik ook. Collega’s zeggen dat ik prettiger in de omgang ben geworden en daar ben ik blij mee.


Net de training ‘Effectief presenteren’ gevolgd bij Margret. Als communicatiespecialist hoorde ik veel bekende zaken maar door de directe, persoonlijke aanpak van Margret wordt het meteen in de praktijk gezet. Werken met kleine groepen betekent veel interactie en ruimte voor eigen inbreng van alle deelnemers. Margret gaat op zoek naar de persoon achter de presentatie. Mijn doel was met een geruster gevoel presenteren en dat is bereikt. Dank je voor deze inspirerende training en de opdracht die we meekregen.


Al jaren hoorde ik van mijn collega’s dat ik iets aan mijn communicatie moest doen. Het was best een stap maar ik heb dat nu eindelijk gedaan. Ik heb er geen spijt van, het heeft mij veel inzichten gegeven. Nu begrijp ik beter hoe ‘het’ werkt en kijk positiever naar mijzelf. Het was heel prettig dat het niet zo ’therapie-achtig’ was, maar gewoon leuk op het strand of in een koffiebar, daardoor voelde het heel ontspannen.


Margret Swager is een prima inspirerende trainer. Geeft je allerlei tips en handreikingen om jou als persoon verder te ontwikkelen in de manier hoe je presenteert en overkomt op andere. Geeft daarin positieve feedback en geeft tips en tools hoe het beter kan. De inhoud van de training was boeiend de 2 dagen vlogen voorbij, vooral de kleine groep van 6 man is prettig. Ik ben mij bewust geworden van mijn ware overtuiging van hoe ik mijzelf presenteer en anders overkomt dan ikzelf denk. Dat ik niet bescheiden hoef te zijn en er best mag zijn. Uit mijn comfort zone sneller en durf te komen.


In ben door mijn werkgever aangemeld bij de training effectief presenteren. Aanvankelijk begreep ik niet helemaal wat ik daar ging doen. Achteraf vond ik het prima. De aanpak van Margret is goed deze is op elke persoon apart gericht. Ik had niet verwacht dat ik in deze training persoonlijk naar mijzelf zou gaan kijken. Het onderwerp ‘vertrouwen’ was interessant. De Roos van Leary vond ik handig, wanneer ik bepaalde gesprekken evalueer, is dit goed toepasbaar. Ik denk dat deze training voor heel wat collega’s zinvol is.


“De aanpak van Margret Swager Training en Coaching is een no-nonsense aanpak met aandacht voor iedereen. De training wordt gegeven met passie en plezier en dat is te merken. Ik had echt het gevoel dat zij door haar jarenlange ervaring in het mensenwerk in staat is om doeltreffende verbindingen te maken.
Ik kijk al uit naar de volgende training met haar.”


“Ik vond de training actief, verhelderend, en praktisch, normaal vind ik een training snel saai, deze training is echt leuk en direct toepasbaar zowel op mijn werk als privé.
Haar humor en kwetsbaarheid maakte het makkelijker om soms moeilijke onderwerpen aan te pakken.”


“Zoals ik na afloop van de training van Margret Swager al aangaf heeft deze training mij niet alleen onwijs geïnspireerd, maar ook enorm gemotiveerd en aan het denken gezet. Vooral omdat de nadruk vooral lag op Communicatie, het vakgebied waar ik zelf ook bekend mee ben vanuit mijn studie HBO Communicatie. Ik heb vele herkenbare termen en cases voorbij zien komen, maar vond vooral de diepgang, het doordenken en bijv. de metaforen geweldig! Ik werd er aan herinnerd (weer even wakker geschud) hoe groot de impact van goede communicatie is.
Voor mij persoonlijk omdat ik al een tijdje tegen een aantal zaken omtrent mijn logo, huisstijl en website aanhik. Mijn opgedane kennis & inspiratie (vooral op gebied van Communicatie) neem ik zeker mee in het (laten) ontwerpen ervan etc.
Voor op de werkvloer heb ik ook zeker veel dingen (die vaak in het midden gelaten worden) nu helder. Het zijn allemaal handvatten om mee de praktijk in te nemen.”


De gehele training was interessant en leerzaam. Alle onderwerpen sloten op elkaar aan en hadden 1 doel, beter en gemakkelijker te communiceren en te presenteren. Feedback geven en ontvangen. Het is voor mij opmerkelijk te constateren dat ik een een sterke overtuiging heb, dat ik ben zoals ik ben, rustiger en wat stiller in bepaalde situaties. Margret heeft laten zien dat je best aanwezig mag zijn en doet dat op een positieve manier. Tijdens de presentaties heb ik het gevoel dat ik niet duidelijk overkomt op de groep en dat ik van de hak op de tak gaat. Dit blijkt achteraf helemaal niet zo te zijn en de mede cursisten vinden juist dat ik wel duidelijk overkom en overtuigend houding heb. En mijzelf goed kan presenteren. Dit alles moet mijn overtuiging laten omdraaien om juist wel aanwezig te zijn en meer te spreken. De titel van de cursus effectief presenteren zegt niet alles over de cursus. Het is ook een beetje zelfbewust wording. Geven van feedback en het ontvangen daarvan. Je houding en non-verbale communicatie. Wat maakt jou als persoon Authentiek. Deze training kan voor iedereen interessant zijn. Ook voor mensen die al veel presenteren naar grotere groepen toe. Er komen genoeg onderwerpen aan bod waar de cursist wat aan heeft en over na gaat denken.


“Dank voor de leerzame training. Het was heel prettig weer wat nieuwe en opfristips te krijgen. Ik heb al best wat trainingen gehad en veel werkervaring maar toch had ik er echt veel aan. Het was mijn inziens heel goed dat het feed back verhaal aan de orde kwam. Ook was het super om elkaar beter te leren kennen en uiteraard voor de teambuilding, je krijgt gelijk weer zin snel samen een opdracht te doen.


Margret Swager deed het spelenderwijs fantastisch vond ik. Vele praktijkvoorbeelden aanhalen en het gebruik van metaforen spraken me erg aan.
Zij voelt als een prettige persoonlijkheid die haar hart en ziel in de training legt. Leuk, attent en handig als reminder zijn ook de details als de hamburger en het steentje.”


“Dank jullie voor de hele leuke training en de foto’s. Zoals ik na de training al zei heb ik een topdag gehad. Ik vond het leuk een aantal collega’s te ontmoeten en beter te leren kennen. Wat ik verder goed vond aan de training is het feit dat je jezelf ook beter leert kennen en geconfronteerd wordt met jezelf.
Heel inspirerend!
De spanning en het beetje onzekerheid, waar we aan het begin van de training allemaal wel een beetje last van hadden was aan het eind helemaal verdwenen.
Margret Swager is wat mij betreft een prima coach, die op een heel positieve manier handvatten aanreikt, waar je veel mee kunt doen en echt wat aan kunt hebben.
Al met al een hele boeiende, interessante sessie, waar jullie in de toekomst veel aan kunnen hebben als meer mensen deze training hebben gedaan.”


“Hoewel ik er met positieve verwachtingen naartoe ging, vroeg ik mezelf van te voren af, waarom het zo lang zou zijn, maar de uren vlogen voorbij. De training was erg interessant en werd heel goed uitgelegd.
Mevrouw Swager bracht alles op een indrukwekkende manier over, en ik merkte dat de sfeer hierdoor heel prettig werd. Ik heb de training als zeer positief ervaren, en de groeps-opdrachten die we samen moesten doen creëerden onderling een goede samenwerking en band.
Er werd niet alleen over communicatie uitgelegd maar ik vond het vooral erg goed dat de training dieper ging en dat er ook met filmpjes en uitleg werd verteld over de psychologie achter een positievere houding tegenover elkaar en tegenover klanten.
Ik ben te spreken over de training en ben blij dat ik erbij mocht zijn.”


“Het werd al eerder gezegd aan het einde van de dag, maar ik vond het een erg leuke, interessante en leerzame dag. Van alles zat erin en je werd ‘gedwongen’ om over bepaalde zaken na te denken. Vooral het onderwerp feedback sprak mij erg aan. Margret Swager was een kanjer, ze blijft boeien, zodat de lange dag niet lang lijkt.
Nogmaals wil ik jullie bedanken voor deze enerverende interessante training. Ik weet zeker dat het voor iedereen geschikt is en vooral met Margret de trainster. Het is inderdaad een investering in je zelf zoals je al eerder schreef en die is een vrije dag dubbel en dwars waard.”


“Ik ben een persoon waarvan men denkt die redt zich wel, ben mondig genoeg naar mensen bij wie ik me veilig voel echter kan ik geen NEE zeggen en heb maar een klein hartje.
Door middel van onze gesprekken en wijze van training wil ik je hierbij ontzettend bedanken voor wat je in me hebt “losgemaakt”.
Ik had niet gedacht dat je met een kleine aanpassing van een zin of een andere vraagstelling je meer positieve beweging krijgt van die andere persoon. Door jouw training heb ik me in zeer korte tijd op dit gebied kunnen verruimen.
Tevens wil ik je bedanken voor de zeer boeiende en indrukwekkende filmpjes tijdens de training welke bij mij een diepe indruk hebben gemaakt, dit maakt de kijk op de realiteit zeer helder.
Verder wens ik je heel veel succes en hoop ik ooit nog eens een korte evaluatie met je te mogen hebben.”


“Iedereen heeft zijn eigen stijl en karakter en komt dankzij deze cursus om iets te leren, niets is goed of fout. Zo mooi om te zien hoe hecht een groep kan worden in zo’n korte tijd. Op deze manier kun je veel van elkaar leren. Fantastische opbouw van de cursus dankzij Margret als communicatiespecialist die ervoor zorgt dat theorie overgaat in praktijk. Top!”


“In januari zijn we met een communicatietraining begonnen bij Margret Swager trainingen. Het doel was dat we een beter team wilden worden en met elkaar gingen communiceren, wat ook inhield feedback geven.
We begonnen met een persoonlijke sessie, gevolgd door enkele groepssessies. In deze sessies wordt met elkaar op een positieve manier gekeken naar het hoe en waarom je reageert in bepaalde situaties. Tussen de sessies door kon je al zien dat er beter werd gecommuniceerd met elkaar, én dat het toch nog een beetje aftasten was. Er zat nog een beetje schroom in.
Nu, nadat de trainingen erop zitten, heeft iedereen binnen ons bedrijf er baat bij gehad om deze trainingen te volgen. Men is bewust geworden van het gezamenlijke doel. Men geeft feedback en helpt elkaar daar waar nodig. Hierdoor worden onderhuidse spanningen voorkomen en wordt elk punt besproken dat de aandacht verdient om ons bedrijf naar een hoger plan te tillen.”


Margret is super positief, dat vind ik heel inspirerend, toch vond ik het best confronterend toen ze vroeg of ik de rest van mijn leven zo door wil blijven gaan, ik was best streng en kritisch voor mijzelf. Ik ben nu 54 jaar en ik ga eindelijk zelf bepalen hoe ik de komende jaren naar mijzelf ga kijken en hoe ik wil leven.


Echt eerlijk zijn over hoe je naar jezelf kijkt, dat vertel je niet zomaar, het is op een of andere manier niet normaal dat je verteld dat je onzeker bent over jezelf. Het voelde net alsof ik de enige was die dat had. Dit maakte dat ik bepaalde dingen niet durfde of over mijzelf heen liet lopen. Best vermoeiend. Door de coaching van Margret leerde ik hoe ik het ook kan bekijken en dat ik gewoon een leuke vrouw ben die voor zichzelf op mag komen. De inspirerende voorbeelden en goede tips hebben mij echt geholpen. Ik gun het iedereen om je te laten coachen door Margret.